Tunsoare scurtă cu forme rotunjite: Ghid pas cu pas

Locul în care vă aflaţi Dvs!:Tunsori de damă - Tunsoare scurtă cu forme rotunjite - Tunsoare scurtă cu forme rotunjite: Ghid pas cu pas


Pasul nr. Number: 
1
Image: 
Before You Start

Înainte de realizarea tunsorii, trebuie să luaţi în calcul multe elemente: conturul părului, direcţiile neregulate de creştere a părului, calitatea, cantitatea şi textura părului şi forma feţei.

Conturul

Consilierea clientului reprezintă cea mai important parte a muncii dumneavoastră, iar examinarea conturului este un element esenţial în analiza părului. Analizaţi următoarele zone:

 • Ceafa
 • Părţile laterale
 • Fruntea
 • Calota

Trebuie să analizaţi aceste zone atât pe părul uscat, dar şi pe părul umed, după ce a fost spălat cu şampon, deoarece este posibil ca spuma sau gelul pe care clientul le-a folosit pentru a se coafa să vă dea o impresie greşită cu privire la conturul părului.

Nu toată lumea are un contur perfect, aşa că fiţi atenţi la creşterea inegală sau la forme ciudate şi dinamice. Va trebui să ţineţi cont de ele în momentul realizării tunsorii.

Direcţii neregulate de creştere

Trebuie să ţineţi cont de posibilele neregularităţile de creştere a părului clientei când executaţi tunsoarea pentru că unele pot influenţa realizarea tunsorii. Cele mai frecvente sunt:

 • Vârtejurile din creştet
 • Părul care creşte de jos în sus la ceafă
 • Vârtejurile din partea din faţă
 • Părul crescut pe frunte la baza cărării

În cazul în care clienta prezintă vreuna din aceste neregularităţi, trebuie să tundeţi în zona respectivă fără a întinde părul pentru a-i da acestuia posibilitatea să se aşeze în mod natural.

Este posibil să fie nevoie să lăsaţi aceste porţiuni mai lungi decât restul părului. Astfel, părul va putea să se aşeze mai bine pe direcţia sa naturală de creştere fără ca acest lucru să fie vizibil. Părul arată ca şi cum ar fi fost tuns la aceeaşi lungime, chiar dacă nu a fost tuns astfel.

Calitatea părului

Prin calitatea părului înţelegem starea acestuia. Părul în stare bună este uşor de coafat. Părul subţire şi casant este mai greu de coafat, fiind necesară folosirea produselor de aranjare cum ar fi spuma sau gelul.

Cantitatea

Cantitatea se referă la desimea părului şi la cât de gros sau subţire este firul de păr.

Aceşti factori trebuie luaţi în considerare, deoarece influenţează echilibrul şi rezistenţa coafurii. De pildă, volumul este mai uşor de obţinut pe părul cu fir gros. În cazul părului subţire, acest lucru este mai dificil şi este nevoie de produse de aranjare precum gelul sau spuma.

În cazul aplicării tratamentelor chimice, cantitatea de preparat aplicat şi tehnica de aplicare depinde de grosimea firului de păr. De pildă, părul subţire poate manifesta mai multă rezistenţă la vopsire şi la ondularea permanentă.

Textura

După acest criteriu, sunt trei tipuri de păr:

 • Subţire
 • Mediu/normal
 • Gros/aspru

Textura părului clientului influenţează dimensiunea şuviţelor alese în cadrul realizării tunsorii. Dacă părul este gros, şuviţele trebuie să fie mai subţiri astfel încât linia conducătoare să fie vizibilă. Trebuie ca linia conducătoare să fie vizibilă pentru a şti cât trebuie tunsă fiecare şuviţă.

Modelul nostru are o faţă pătrată.

Părul ei este ondulat natural şi are o desime peste medie.

Împărţiţi părul pe câmpuri: spate, lateral, faţă; şi straturile interioare.

Trăsăturile şi forma feţei

Trăsăturile şi forma feţei sunt unice. Folosiţi-vă spiritul de observaţie pentru a identifica aceste trăsături individuale.

Tunsoarea dumneavoastră ar trebui să scoată în evidenţă trăsăturile frumoase, de pildă ochii şi pomeţii şi să ascundă trăsăturile mai puţin atrăgătoare, de exemplu maxilarul pronunţat sau nasul mare.

Forma feţei:

 • Forma ovală, Faţa rotundăă şi forma de inimă, profilul acestora putând fi mai delicat sau mai pronunţat. O tunsoare mai rotunjită este mai adecvată acestor forme.
 • Forma pătrată, forma dreptunghiulară şi forma triunghiulară sunt ascuţite, robuste şi au un aspect unghiular. Tunsorile ascuţite, angulare sunt mult mai adecvate acestor forme decât tunsorile rotunjite.