Tunsoare bob în stil pierdut

Locul în care vă aflaţi Dvs!:Tunsori de damă - Tunsoare bob în stil pierdut


O prezentare PowerPoint a acestei coafuri este disponibilă la link-ul de mai jos. Fişierul se va deschide într-o nouă fereastră a browser-ului dumneavoastră. Pentru a-l salva pe computer, daţi click dreapta pe link şi selectaţi „Salvare ca…”.

Click aici pentru a descărca documentul – Tunsoare bob în stil pierdut – prezentare PowerPoint (in lb. engleză) Click here to view the full size photo - 103 KB

Tunsoarea bob în stil pierdut este una din cele mai sofisticate coafuri care a apărut în anii 1990. Linia tunsorii şi echilibrul formei se potrivesc aproape tuturor tipurilor de păr şi faţă. De-a lungul anilor, forma s-a schimbat, dintr-una compactă, specifică anilor 1960, într-una care implică mai multă tehnică şi pentru care se foloseşte o combinaţie de linii verticale şi un stil pierdut orizontal.

Stilul pierdut este o sintagmă folosită pentru a defini o manieră de a tunde care îi permite părului să se mişte în sus, în jos şi/sau în faţă, în funcţie de aranjarea dorită.

În prezent, tunsorile gradate au contururile mult mai clar marcate, acestea fiind obţinute cu foarfece de filat şi brici. Se folosesc culori mai îndrăzneţe pentru a conferi un aspect mai zburlit şi mai modern. Adesea se folosesc trepte pentru a da un aspect mai armonios formei tunsorii.

Sunt două tehnici pentru a realiza o tunsoare în stil pierdut:

  • ridicarea părului şi
  • pieptănarea părului către partea mai scurtă a conturului coafurii.