Straturi paralele

Locul în care vă aflaţi Dvs!:Tunsori bărbăteşti - Straturi paralele


Click here to view the full size photo - 97 KB

Trebuie să fiţi extrem de atenţi în realizarea tunsorilor de precizie şi bine definite pe păr scurt. Conturul natural al părului clientului şi greşelile sunt mai vizibile în cazul acestor tunsori.

În cursul etapei de analiză trebuie să ţineţi cont de anumiţi factori care pot influenţa considerabil modul de realizare a unei tunsori masculine şi aspectul final pe care aceasta îl poate căpăta.

Părul facial

Trebuie să alegeţi o tunsoare care să avantajeze modul în care clientul îşi aranjează părul facial.

Perciunii

Perciunii reprezintă extremităţile laterale ale liniei de creştere a părului la bărbaţi. Pot fi tunşi în diferite forme şi la diferite lungimi. Important este ca aceştia se potrivească cu restul tunsorii.

Forma şi lungimea perciunilor a variat în funcţie de modă. De pildă, aceştia erau lungi în

  • anii ’20, ’30 şi ’40;
  • îngrijiţi şi scurţi în anii ’50;
  • lungi, subţiri şi cu o formă definită în anii ’60 şi ’70; şi
  • gotici, unghiulari şi vopsiţi în anii ’80.

Începând din anii ’90, sunt la modă tunsorile îngrijite. Iar bărbaţii mai în vârstă preferă mereu perciunii clasici tunşi scurt.

Urechile

În cazul multor persoane, urechile nu sunt simetrice. Acestea pot să fie foarte mari, foarte mici sau chiar de dimensiuni diferite. Iar unele sunt distanţate faţă de cap.

Trebuie să fiţi atenţi la toate aceste trăsături în momentul realizării unor tunsori scurte.

Trebuie de asemenea să aflaţi dacă clientul dumneavoastră poartă ochelari sau proteză auditivă. Ambele aspecte vor influenţa aspectul tunsorii dumneavoastră, în special dacă vizaţi o tunsoare bine definită, pe păr scurt.

Cărările

Cărările pot fi folosite pentru a obţine diferite efecte la nivelul coafurii. De pildă, o cărare mediană poate crea o separare a părului în părţi egale şi contribui la obţinerea unui aspect mai simetric în cazul unui păr cu fir gros sau al unui cap de dimensiuni mai mari. Cărările într-o parte au ca efect distragerea atenţiei de la trăsături proeminente cum sunt un nas mai mare sau urechi asimetrice.

Şi tendinţele pot influenţa preferinţa pentru un tip de cărare.

Anumite cărări naturale pot fi foarte pronunţate şi, prin urmare, este preferabil să le folosim ca atare decât să forţăm crearea altora.

Se recomandă ca în etapa de consiliere, înainte de a începe realizarea tunsorii, să stabiliţi forma cărării naturale a clientului şi să apreciaţi cât de pronunţată este. Este posibil ca aceste aspecte să influenţeze aspectul final al coafurii pe care vă propuneţi să o realizaţi.