Coafarea părului

Locul în care vă aflaţi Dvs!:Cursuri - Coafarea părului


Există numeroase metode diferite de coafare a părului şi o varietate imensă de instrumente ce pot fi folosite în acest sens. Însă, există o serie de reguli elementare valabile indiferent de tehnica folosită.

Cum îşi produce coafarea efectele?

Combinaţia de umezeala şi căldura poate conduce la schimbarea formei părului. Schimbarea formei părului presupune modificarea legăturilor chimice din cortexul firului de păr (a se vedea Pielea şi părul). În procesul de ondulare permanentă, legăturile chimice din cortex sunt alterate ireversibil şi reconstituite într-o altă formă. Prin coafare, ca şi prin foenare, părul îşi schimbă numai temporar forma. Părul în starea sa naturală poartă numele de alfa keratină. Dacă este ondulat sau coafat într-o nouă formă, poartă numele de beta keratină.

Cortexul firului de păr conţine legături de hidrogen şi sulf care pot fi cu uşurinţă alterate. Prin ondulare permanentă sunt alterate ambele tipuri de legături. Prin coafare sunt alterate numai legăturile de hidrogen. Legăturile de sulf permit firului de păr să îşi păstreze structura de alfa keratină, astfel că în momentul în care efectele coafării dispar, părul revine la forma naturală.

Cum se realizează coafarea părului

Au existat diverse tehnici de coafare folosite de coafori de-a lungul timpului. Coafarea prin înfăşurarea pe bigudiuri poate crea o imagine pedantă ce ar putea fi considerată demodată. Anumiţi coafori adoptă alte tehnici, îndreptându-se spre aranjarea părului prin tehnicile de foenare, ceea care îi conferă un aspect final mai natural. Cu toate acestea, coafarea rămâne o tehnică ideală pentru crearea unui aspect armonios, elegant care continuă să fie la modă în prezent.

Există trei moduri principale de coafare:

* montare bigudiuri
* montarea părului în melci plaţi
* montare bigudiuri electrice

 

Dă-ne un Like!